Amayahs bokblogg

Senaste inläggen

Av Amayah - 8 februari 2015 09:04

Titel: Maze Runner - i dödens labyrint

Författare: James Dashner

Språk: Svenska

Del: 1/5

Bokförlag: Bokförlaget Semic

Utgivningsår: 2014

Läsålder: 12-15 år


Handling:                                             
När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar. 

Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt. På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur?

 

Mina tankar:

Obs! Kan innehålla spoilers!

Jag har lärt mig två saker. 1, ha inte för höga förväntningar på en bok för att den är väldigt omtalad. 2, se inte en actionfilm med en massa spännande händelser som från början är en bok, om du inte läst boken men planerar att göra det. 


Maze Runner: i dödens labyrint är precis en sådan bok man bara måste läsa innan man ser filmen. Jag gjorde just det misstaget att jag såg filmen innan jag läste boken. Det är tråkigt att säga, men en bok med så mycket händleser som Maze Runner dör ut helt när man ser en film med färdigprogramerade bilder av karaktärer, miljöer och såklart händelser.

Denna bokupplevelse blev väldigt tom och ihålig just precis för att jag redan vid första meningen i boken visste vad som skulle hända. Jag visste redan att Thomas och de andra i Gläntan skulle hitta en utväg, jag visste redan hur Klagarna såg ut med deras slemmiga runda kropp och deras robotarmar. Jag visste allting. Jag bara visste. Jag var tom. När jag läste fann jag inte spänningen som en sådan bok förstjänar. Allt detta för att jag redan sett filmen. Typiskt, eller hur?

Andledningen till att jag över huvud taget köpte boken efter filmupplevelsen var för att hoppades på att kunna glömma de bilder filmen gett mig och istället kunna bilda mig en egen uppfattning av karaktärer och miljöer. Jag hoppades på att kunna känna spänningen en gång till, denna gången från boken i mitt eget huvud, och inte från en stor tv skärm.

Min bokupplevelse skulle ha blivit helt annurlunda och boken hade förmodligen blivit mycket bättre om jag inte sett filmen innan.


Om man bara ska fokusera på boken och inte ta hänsyn till filmen alls, så tycker jag att det är fina och målande miljöbeskrivningar, och även känslobeskrivningar. Jag kunde verkligen känna Thomas frustration när han inte fick svar på sina frågor om Gläntan, eller när gally och Alby hånade honom för att han inte visste någonting om Gläntan och labyrinten. Ärligt talat kunde jag själv bli frustrerad och irriterad på vissa karaktärer när jag läste, (haha). Alby är en väldigt tjurig och sur karaktär som hela tiden tillrättarvisar Thomas och jag hade lust att hoppa in i Gläntan och bara skrika på honom att HAN skulle sluta skrika med de blodsprängda ögon han har. 


På tal om karaktärerna saknar jag djupet i dom och jag skulle verkligen önska att karaktärerna kunde sticka ut lite mer och vara något mer beskrivande. Den finns egentligen bara två karaktärer som sticker ut, enligt mig, och det är Thomas och Teresa. Tersesa med hennes svarta långa hår, hennes blåa ögon och hennes snövita hy. De andra försvinner in i massan av de andra pojkarna i Gläntan. 


Trots allt detta är det någonting som får mig att vilja läsa vidare på de andra fyra delarna i serien. Det är hopplöst, men något litet inuti mig bara vill. Jag vet inte vad det är. Kanske är det så att jag är sugen på att läsa en serie eftersom att jag inte gjort det tidigare? Kanske känner jag mig sugen på att läsa de andra delarna för att jag faktiskt inte vet vad som kommer att hända? Eller vill jag bara vet vad som kommer hända efter att Thomas somnar i sängen med Teresa? 


Mitt betyg:


3 av 5 stjärnor.


Andra böcker i serien:


ANNONS
Av Amayah - 18 januari 2015 09:02

Vi är drygt 3 veckor inne på året 2015 och jag fastnade för tanken att göra min egen läsutmaning under året som väntar. Såklart kommer jag inte bara läsa böcker utifrån utmaningen.

Detta tänker jag att jag ska försöka uppnå/göra då det gäller böcker innan årets slut.    


Regler:

- en bok får endast användas vid 1 utmaning

- i utmaningen får jag endast använda böcker jag inte läst

- varje bok som läses ska recenseras


1. Läsa minst 1 serie (ska innehålla 3 böcker eller fler)

 

2. Läsa minst 2 böcker på engelska

 

3. Läsa en självbiografi

 

4. Läsa minst 2 böcker med över 400 sidor

 

5. Läsa en bok baserad på en sann historia

 

6. Läsa en bok som utspelar sig under 1900-talet

 

7. Läsa en bok med djur på omslaget

 

8. Läsa en bok med mat på omslaget

 

9. Läsa en bok med en männsika på omslaget

 

10. Läsa en bok med en bok på omslaget

 

11. Läsa en bok vars titel innehåller 2 ord

  

12. Testa minst 1 ljudbok

ANNONS
Av Amayah - 16 januari 2015 16:29


                               

               

 Sonjas sista vilja

 Författare: Åsa Hellberg

 

Handling:

Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?


Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund.


Mina tankar:

Jag blev tipsad om boken av min kompis Sandra, som i hennes tur blivit tipsad om boken av hennes vännina. Jag, som verkligen älskar nya boktips letade genast upp boken och efter att ha läst andra recensioner - både bra och lite sämre, blev jag riktigt sugen på att läsa den och den verkar spännande, rolig och bara allmänt bra.

Omslaget tycker jag inte är något märkvärigt direkt, dock tycker jag den förmedlar en väldigt mysig och härlig känsla med glasen som skålas. Jag gillar även att omslaget är väldigt stilrent.

 

 

                         

 

En liten värld

Författare: Åsa Hellberg

Handling:
En liten värld av Åsa Hellberg är en varm och underhållande feelgood-roman med mogna kvinnor i huvudrollerna.

Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde. 

Mina tankar:
Jag tror att jag valde denna boken för att jag dels fick ett sådant bra intryck av Sonjas sista vilja, också av Åsa Hellberg, men också för att boken kändes väldigt spännade och humoristisk. Tänk er bara att få hänga med 3 galna tanter ut på äventyr? Hur roligt låter inte det? Jag hoppas att jag kan få mig ett gott skratt mellan raderna. 

Dock är jag lite kritisk när det gäller omslaget. Jag gillar att skapa mina egna karaktärer när jag läser, så när det redan finns en färdig bild av en karaktär (karaktärer) kan jag bli lite besviken och lätt irriterad, tyvärr. 


 


2 sekunder ur Byron Hemmings liv

Författare: Rachel Joyce

 

Handling:

År 1972 läggs två sekunder till tiden, för att balansera klocktiden med jordens rörelse. Byron Hemmings visste detta eftersom James Lowe hade sagt det till honom. James Lowe var den smartaste pojken i skolan. Men hur kan tiden ändras?
När tiden flyttas fram sker det ofattbara. När Byrons mor kör honom till skolan den morgonen är hon stressad. Hon gör ett oförlåtligt misstag och deras perfekta värld krossas för alltid. Går det att skylla på de två sekunderna? Kan det som hände någonsin rättas till?


Mina tankar:

När min blick svepte över bokhyllan stannade den tvärt på en liten, ljusblå, gullig bok som stirrade rakt på mig. Omslaget är väldigt fint tycker jag, färgen tycker jag är väldigt fin och blomman som blåses ut samt spiralen med de olika klocksalgen tycker jag säger ganska mycket om boken. Såklart blir man lockad och man vill veta varför var det just en blomma? och varför just klockslag? 

Jag tycker boken verkar väldigt spännande och jag vill gärna veta vad Byrons mamma gör som är så fruktansvärt den där morgonen när tiden dras tillbaka 2 sekunder (!).

 

             

 

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Författare: Lucy Dillon

 

Handling:

Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.


Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär ... 

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv ?

 

Mina tankar:

Om man ska prata om gulligt omslag så har vi praktexemplet här! Jag blev helt kär i detta omslag, verkligen. Varje gång jag tittar på det får jag en jätteglad och mysig känsla i kroppen. En ung kvinna som springer med en hund i koppel, de båda ser så lyckliga ut, och bara det att det snöar förmedlar en ännu mysigare känsla till mig. 

Boken känns väldigt mysig att läsa, med intressanta karaktärer och en intressant och härlig handling.

Av Amayah - 7 januari 2015 20:34

Jag fick nyligen in ett boktips då jag blev tipsad om att läsa boken Flyga högt av Katarina Von Bredow. 

Efter att ha läst några recensioner om boken uppfattar jag den som en väldigt omtyckt bok med fina karaktärer och en fin handling. 


    

Bilder: Google.com

Titel: Flyga högt

Författare: Katarina Von Bredow    

Språk: Svenska

Del: -

Antal sidor: 315

Bokförlag: Raben & Sjögren

Utgivningsår: 2011

Läsålder: 12-15 år

Handling:

Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra. 
Så gör inte Silja. Silja gör precis tvärtom. 

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut. 
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

 

 

Katarina Von Bredow


Kända utmärkelser och priser:

 

  • Tyska ungdomsbokpriset Buxtehuder Bulle 1994, med boken Syskonkärlek
  • Tyska ungdomsbokpriset Junge Jugendbuch Jury 1995, med boken Syskonkärlek
  • Jönköpings läns landstings Kulturstipendium 1996
  • Bokjutyn kategori 14-19, år 2004
  • Pocketpriset, kategori ungdomsbok, 2007
  • Bokjuryn kategori 14-19, år 2007
  • Barnens Romanpris (Sveriges Radio) 2012 för Flyga högt
  • Astrid Lindgrens-priset, år 2013
  • Emil-priset, år 2013

Jag känner att detta absolut är en bok jag kan tänka mig att läsa. 

Den verkar påminna något om Tusen gånger starkare, men då jag redan sett filmen tycker jag det verkar roligare och mer spännande att läsa en bok där jag kan bilda mig en egen uppfattning, istället för att redan ha en färdig bild i huvudet av karaktärer och miljöer. 


Tack för boktipset!

Av Amayah - 3 januari 2015 10:57

God forsättning alla bokslukare, (såklart ni andra också, för den delen)! 


Jag blev riktigt sugen på att skriva en årskrönika och sammanfatta mitt år 2014, men sedan slog tanken mig att det förmodligen inte passar så bra att dela med mig av så mycket personligt just här på denna bloggen. Efter några minuter insåg jag att jag lika väl kunde göra en årskrönika om det jag gillar allra mest - böcker. Det passar ju dessutom superbra in här på min bokblogg. 


Jag tänker alltså dela med mig av alla böcker jag läst under året 2014. Bokens författare samt antal sidor kommer att finnas med, jag kommer också att skriva en kort tanke som rör boken. 


- En ö i havet

Författare: Annika Thor

Antal sidor: 197

En tanke om boken:

En gripande berättelse med en gnutta sorg, glädje och känslan av ensamhet och rädsla. En riktigt bra bok som jag verkligen kan rekomendera och jag är sugen på att läsa nästa bok i serien.- Eldens hemlighet

Författare: Henning Mankell

Antal sidor: 160

En tanke om boken:

Denna boken läste jag under Elevens val innan sommarlovet. Vi fick i "läxa" att läsa ca 3 kapitel hemma varje vecka och det var riktigt svårt för mig att BARA få läsa 3 kapitel.. Jag ville verkligen bara forsätta och veta mer om Sofia och hennes familj.

Boken var riktigt, riktigt bra och den fick en verkligen att tänka till och det var spännande och lärorikt att läsa en bok som faktiskt utspelar sig i ett så fattigt land som Afrika, speciellt under den tiden då afrikanska byar plundrades och många familjer dog.

Jag är sugen på att läsa nästa bok - Eldens gåta, och få veta mer om Sofia.- Jakten på WonDLa

Författare: Tony DiTerlizzi

Antal sidor: 477

En tanke om boken:

Tyvärr något trög i början, men jag fastnade för den mer och mer desta längre in i berättelsen jag kom. En historia om en 12-åring som utforskar världen utanför för första gången med mycket fina miljöbeskrivningar och häftiga varelser.- The Spindlers

Författare: Lauren Oliver

Antal sidor: 246

En tanke om boken:

Min första bok på engelska (!). Boken varierade lite mellan att vara spännande och långtråkig, jag kunde inte riktigt bestämma mig när jag läste boken.. Dock även här, mycket fina miljöbeskrivningar och häftiga varelser eftersom att boken tillhör kategorin fantasy.- Flyt som en fjäril, stick som ett bi

Författare: Elin Nilsson

Antal sidor: 236

En tanke om boken:

Jag kunde verkligen relatera till denna boken då jag själv simmar 5 dagar i veckan på min fritid. Jag älskar språket som Elin Nilsson använder i boken och hur hon beskriver känslorna. Miranda är också en fantastisk karaktär med mycket vilja och jag har svårt att tro att hon skulle vara påhittad. - Förr eller senare exploderar jag

Författare: John Green

Antal sidor: 307

En tanke om boken:

Det skulle inte förvåna mig om varenda bokslukare har läst denna boken. Förr eller senare exploderar jag är en fin kärlekshistoria, med en gnutta glädje i sorgen. Jag gillar att boken förmedlar budskapet att man ska vara glad och ta vara på det man har. Som förmodligen alla andra som läst denna boken kan jag verkligen rekomendera den till er som inte läst den än, för den förstjärnar verkligen att bli läst!- Boktjuven

Författare: Markus Zusak

Antal sidor: 585

En tanke om boken:

Om ni inte redan läst min recension på denna boken finns den lite längre ner på bloggen. Boktjuven är en sådan bok man väntar sig att den ska vara. Den levde verkligen upp till mina förväntningar och jag visste precis att den skulle vara så fantastisk som den var. Mycket fina och målande karaktärer, och att boken utspelar sig under andra världskriget gör den bara mer spännande. - Den femte systern

Författare: Mårten Sanden

Antal sidor: 313

En tanke om boken:

Denna boken har jag nyligen recenserat, ni hittar recensionen längre ner. 

Tyvärr var denna boken en riktig besvikelse. Boken är väldigt långtråkig och trög som bara den. Att boken tillhör skräck och rysare förstår jag mig inte riktigt på. Jag fann inget läskigt eller spännande med boken över huvud taget. 

Dock plus för fina miljöbeskrivningar som dycker upp då och då.


Bilder: Google.comUnder årets gång började jag även på två böcker; Liesl & Po av Lauren Oliver och Kampen för WonDLa av Tony DiTerlizzi, (forsättning på Jakten på WonDLa). Jag fastande aldrig för dessa böcker och hann heller inte läsa ut dom, istället la jag undan böckerna i hyllan och började på Förr eller senare exploderar jag.

Vi får väl se om det blir något jag läser ut längre fram, nu är det nya böcker som väntar. 

Av Amayah - 25 december 2014 17:36

Igår låg det några riktigt fina, härliga och frestande paket under granen. 2 av dessa paket var hårda, rektangelformade och fyllde handen med en behaglig tyngd. Såklart blev jag ju riktigt förväntsansfull och såklart visste jag ju att det gömde sig 2 stycken böcker bakom pappret, men vilka böcker det var hade jag ingen aning om. 

 

  


 Agnes Cecilia - en sällsam historia

 

Författare: Maria Gripe

 

Handling:

Maria Gripes "sällsamma historia" handlar om den föräldralösa Nora, som visserligen har det bra hos sina släktingar, men inte upplever sin tillvaro hos dem som något självklart.
När Nora är 15 år flyttar de till en gammal lägenhet och märkliga saker börjar hända. Klockan går baklänges, rummet förändras, de döda blir närvarande och en docka nästa levande. Nora dras in i ett magiskt äventyr, som hjälper henne att slutföra sorgearbetet efter föräldrarna och finna sin egen identitet. 

 

Mina tankar:

Min spontana reaktion när jag kikat en stund på boken och analyserat den noga var att den verkar riktigt spännande, mystisk och jag känner även att det finns hopp om att den skulle kunna få håret på ryggen att resa sig. Efter att ha läst Den femte systern skulle en riktig rysare sitta perfekt.


Tack för boken Wilma!

    


Eleanor & Park

Författare: Rainbow Rowell

 

Handling:

Två ovanliga människor. En oemotståndlig kärlek...

Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort. En oförglömlig berättelse om den första kärleken mot alla odds! 


Mina tankar:

Denna boken låg faktiskt i ett av paketen som öppnades sist. Presenten fick jag av min kära morfar och han verkar ju ha jättebra koll på vilka böcker jag söker och intresseras av. 

Boken är också en bok som verkar väldigt bra, inte spännande, inte mystisk, men känslofylld och beskrivande - om ni förstår mig rätt.

Efter att ha läst många bokrecensioner på Eleanor & Park verkar den likna John Greens Förr eller senare exploderar jag. Inte genom cancern, utan genom kärleken. Detta gör ju absolut inte boken något sämre med tanke på att Förr eller senare exploderar jag är en av de bättre böcker jag läst.


Tack för boken morfar!

Av Amayah - 24 december 2014 12:30

Titel: Boktjuven (originaltitel - The Book Thief)

Författare: Markus Zusak

Språk: Svenska                                

Del: - 

Bokförlag: Pocket - Ponto Pocket, Inbunden - B Whalströms      

Utgivningsår: 2010

Läsålder: 12-15 år


Handling:

Det är Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av. Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli! Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker.          

   

Mina tankar:

Jag hade sen tidigare sett filmen Boktjuven på bio och blev riktigt faschinerad över hur fantastiskt bra och speciell den var. Ett tag senare upptäckte jag att hela filmen var baserad på Markus Zusaks ungdomsroman The Book Thief (Boktjuven). Såklart blev jag intresserad och beställde boken nästan med en gång, några dagar senare kom den i ett såntdär tjockt kuvert i brevlådan. Känslan av att riva upp prasslande papper och känna bokens tyngd, bläddra i de sköra sidorna och känna doften av sträva pappersblad  var fantastisk. Lika fantastisk var känslan jag hade den kvällen när jag kröp ner i sängen för att läsa det första kapitlet i Boktjuven. 

 

Jag blev långt ifrån överrasskad när jag både läste och läst ut boken, och jag har nog aldrig varit lika övertygad om att en bok kunde vara så himla bra. När jag med gott samvete, fast med lite vemod över att en fantastisk boks resa nu var över, stängde ihop Boktjuvens sidor låg jag bara där och log och tänkte för mig själv att Boktjuven var precis en sådan bra bok man förväntat sig. 

 

Boktjuven utspelar sig i Tyskland under andra världskriget. Konstigt nog tycker jag faktiskt att boken blir extra bra, eller böcker över lag blir extra bra när den utspelar sig under ett krig. Det framhäver en väldigt spännande, sorglig och lite vemodig känsla vilket enligt mig inte gör boken något sämre, utan bara något bättre och mer känslofylld.

Något annat jag verkligen älskade var karaktärerna. Varje individ beskrivs med så mycket inlevelse. Rudy Steiner, hans citrongula hår, hans kärlek för Liesel och hans nyfikna personlighet. Hans Hubermann, det rostiga dragspelet som ger ifrån sig pipiga toner, hans ödmjuka personlighet och hans kritiska funderingar och tankar kring omvärlden. Det var bara 2 av karaktärerna, tänk er en hel bok fylld med sådana karaktärer! Magiskt.

 

Mitt betyg:


5 av 5 stjärnor.

Av Amayah - 24 december 2014 08:11

Godmorgon!


Jag ligger här under mitt varma täcke med datorn i knät, kollar ut genom fönstret och trots plusgradigt, regn och storm nere i västsverige får jag ändå ta och önska er alla en riktigt god jul, idag är det ju faktiskt julafton på riktigt. 


Överhajpad är ett ord som beskriver hela min julafton. Från att jag vaknar, kanske fram tills dess att jag kryper ner runder täcket igen. Jag kan aldrig låta bli att få ett såntdär pirr i magen och så blir jag helt överexalterad. Den där oääääändliga väntan när man öppnar första luckan i kalendern och när man inser att man måste stå ut i 24 dagar till, jag gissar på att de flesta känner igen sig. Håller ni inte med om att känslan när alla luckor utom den 24 är öppnade och det ligger fullt med klappar under granen (enligt mig ska det snöa också, för att få en julaftonsmorgon helt perfekt..) är underbar? 


Jag tänkte att jag skulle ta ner Maze Runner från hyllan och forsätta läsa lite tills resten av familjen har vaknat. Just nu befinner jag mig mitt i kapitel 5 och boken är relativt spännande, men dock lite trög. Jag hoppas verkligen att den är lika bra som filmen, förmodligen är den till och med bättre - om den lever upp till mina förväntningar. 


Att det kanske ligger någon ny bok inslagen med presentpapper under granen hade ju inte alls varit fel. Några böcker har jag planerat att läsa under en längre tid (de böckerna hittar ni i menyraden) och jag hade gärna fått lite hjälp på traven. Om det nu blir så att jag river upp ett paket och det gömmer sig en härlig bok där i kommer jag såklart återkomma, antingen imorgon eller senare under kvällen.

Kl 12.30 kommer även en ny bokrecension finnas tillgänglig på bloggen. Jag ägnade resten av min kväll igår till att recensera Markus Zusak's ungdomsroman Boktjuven, som jag läste ut för drygt 1 månad sen. 


Somsagt - god jul! 

 

Klicka här för att läsa mer om mig och min bokblogg. 

Bra att veta just nu:

Läses nu:

 

- Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

 

Böcker som ska läsas:

 

- Jag ger dig solen

- Sista riket

- Fangirl

- Anne Franks dagbok

- Paper Towns

- Cirkeln (trilogi)

 

Läst och ska recenseras:

 

- Lex Bok

- Mördarens apa

- Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Mina kategorier

Betygskriterier

          

- En fantastisk bok som väcker känslor och berör. Bör läsas av alla!

 

        

- En riktig bladvändare som rekomenderas. Når dock inte hela vägen upp till en femma, men fortfarande en riktigt bra bok.

 

      

- En bra bok, men tyvärr inte lika lockande som ovanstående betyg och saknar en viss närvaro.

 

    

- Ingen vidare bra bok och inget jag skulle vilja läsa vidare på.

 

  

- Inte alls bra. Dålig handling och förmodligen ganska seg, svår att leva sig in i och den härliga bok känslan saknas. 

Läsutmaning 2015

1. Läsa minst 1 serie (ska innehålla 3 böcker eller fler)

 

2. Läsa minst 2 böcker på engelska

 

3. Läsa en självbiografi

 

4. Läsa minst 2 böcker med över 400 sidor - 1, Mördarens apa

 

5. Läsa en bok baserad på en sann historia

 

6. Läsa en bok som utspelar sig under 1900-talet - Agnes Cecilia - En sällsam historia

 

7. Läsa en bok med djur på omslaget Den ökanda historien om Frankie Landau-Banks

 

8. Läsa en bok med mat på omslaget

 

9. Läsa en bok med en männsika på omslaget - Maze Runner - i dödens labyrint

 

10. Läsa en bok med en bok på omslaget

 

11. Läsa en bok vars titel innehåller 2 ord - Flyga högt

  

12. Testa minst 1 ljudbok - Kvinnan i svart


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se